TY - JOUR ID - 245363 TI - اخلاق حرفه‌ای و عملکرد پایدار در صنعت مواد غذایی: پژوهشی با رویکرد آمیخته JO - پژوهشنامه بازرگانی JA - IJTS LA - fa SN - 1735-0794 AU - اکبری, محسن AU - هوشمند چایجانی, میلاد AU - حاتمی نژاد, محمد AD - دانشیار مدیریت دانشگاه گیلان AD - دانشجوی دکتری سیاست‌گذاری، دانشگاه تهران، پردیس فارابی AD - دانش‌آموخته دانشجوی دکتری سیاست‌گذاری بازرگانی ، دانشگاه گیلان Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 25 IS - 98 SP - 1 EP - 26 KW - اخلاق حرفه‌ای KW - عملکرد پایدار KW - شاخص‌های اخلاق حرفه‌ای KW - تحلیل کیفی و کمی DO - 10.22034/ijts.2021.245363 N2 - امروزه تغییرات مداوم محیطی و گستردگی رقابت سبب شده است تا پایداری در این محیط پرتلاطم برای مدیران امری حیاتی باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که موفقیت سازمان‌ها در این امر تنها محدود به عوامل ملموس نبوده، بلکه عوامل ناملموسی مانند؛ اخلاق حرفه‌ای تأثیرات قابل ملاحظه‌ای بر عملکرد پایدار بنگاه‌های تجاری دارند. در همین راستا پژوهش حاضر، در دو مطالعه کیفی و کمی (آمیخته-دوفازی زنجیره‌ای)، به بررسی تأثیر اخلاق حرفه‌ای بر عملکرد پایدار پرداخته است. بر این اساس ابتدا، با استفاده از طرح پژوهش تحلیل محتوا (بررسی مبانی نظری و نظر 8 خبره حوزه مدیریت و اخلاق)، ابعاد و شاخص‌های اخلاق حرفه‌ای با استفاده از نرم‌افزار MAXQDA تبیین شده و سپس با توزیع پرسشنامه میان 163 تن از مدیران و سرپرستان شرکت‌های کوچک و متوسط تولیدی مواد غذایی تهران، الگوی مفهومی پژوهش با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری و نرم‌افزار Smart PLS 2 مورد برازش و آزمون قرار گرفت. بر این اساس ضمن دسته‌بندی شاخص‌های اخلاق حرفه‌ای در دو بعد؛ فردی و سازمانی، مشخص گردید که تمامی فرضیه‌ها، مبنی بر تأثیر هر یک از ابعاد فردی و سازمانی اخلاق حرفه‌ای بر هر یک از ابعاد عملکرد پایدار (پایداری محیطی، پایداری اقتصادی و پایداری اجتماعی) در سطح معناداری 95 درصد مورد تائید قرار گرفتند. UR - https://pajooheshnameh.itsr.ir/article_245363.html L1 - https://pajooheshnameh.itsr.ir/article_245363_fd043a61b4bd3fe084dd21e1bd05ba7c.pdf ER -